Logowanie

Najlepsze przepisy kulinarne oraz przepyszne sałatki w internecie.

Chili con carne

Składniki:

- 0,5 kg mielonego mięsa
- 2 puszki czerwonej fasoli w zalewie
- 2 puszki pomidorów bez skórki
- 2 ząbki czosnku
- 2 cebule
- 1 puszkę kukurydzy konserwowej
- sól
- pieprz
- chili
- oliwa z oliwek
- pieprz cayenne

Czas przygotowania:
3 godziny

Cebule posiekać a następnie podsmażyć na rozgrzanym oleju.
Wrzucamy rozgnieciony czosnek oraz mięso.
Smażymy całość ok.15min na dużym ogniu cały czas mieszając po czym dodajemy pomidory i gotujemy ok.2godz.
Po 2godz. wrzucamy fasole i nadal gotujemy ok.30min.
Na 10min przed końcem gotowania wrzucamy kukurydzę.
Doprawić do smaku.

     
 

Wszelkie prawa zastrzeżone: © przepisy24.pl 2007