Logowanie

Najlepsze przepisy kulinarne oraz przepyszne sałatki w internecie.

Ciastka angielskie

Składniki:

25 dag mąki,
25 dag cukru,
25 dag masła lub margaryny,
6 jajek,
10 dag rodzynków,
2 dag otartej skórki cytrynowej,
10 dag migdałów,
3 dag cukru pudru,
2 dag masła do smarowania blachy

Czas przygotowania:
¾ godziny

Żółtka z cukrem oraz tłuszczem ucieramy do białości dodajemy przesianą mąkę, posiekane migdały, skórkę otartą z cytryny oraz obtoczone w mące rodzynki. Następnie dodajemy ubita pianę. Całość lekko wymieszać. Do foremek od babek wlewamy ciasto i pieczemy przez 30 min w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni. Gdy ciastka będą już chłodne można je posypać cukrem pudrem.

     
 

Wszelkie prawa zastrzeżone: © przepisy24.pl 2007