Logowanie

Najlepsze przepisy kulinarne oraz przepyszne sałatki w internecie.

Żeberka z białą kapustą

Składniki:

- 1 kg żeberek wieprzowych
- 1 kg białej kapusty
- 3 średnie cebule
- 2 łyżki smalcu
- 350 ml rosołu (może być z kostki)
- sól
- pieprz
- sok z cytryny

Czas przygotowania:
1 godzina

Żeberka podzielić na porcję, oprószyć solą oraz pieprzem. Obsmażyć na rozgrzanym smalcu na złoty kolor.
Następnie wyjmujemy żeberka na pozostałym po smażeniu żeberek smalcu szklimy posiekaną cebulkę.
Przekładamy całość razem z mięsem do dużego garnka i wkładamy poszatkowaną kapustę.
Podlewamy rosołem i dusimy na wolnym ogniu do momentu aż mięso będzie miękkie.
Na sam koniec doprawiamy solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.

     
 

Wszelkie prawa zastrzeżone: © przepisy24.pl 2007