Logowanie

Najlepsze przepisy kulinarne oraz przepyszne sałatki w internecie.

Indyk w sosie malionowym

Składniki:

- 2 kg piersi z indyka
- 25 dag malin (mogą być mrożone)
- 4 pomarańcze
- 400 ml bulionu
- 1 łyżka cukru
- szczypta pieprzu cayenne
- sól
- pieprz
- olej

Czas przygotowania:
1 godzina

Piersi z indyka oprószyć solą oraz pieprzem po czym podsmażyć na rozgrzanym oleju.
W między czasie z jednej pomarańczy ścieramy skórkę, jedną pozostawiamy do dekoracji a z pozostałych wyciskamy sok.
Do wyciśniętego soku wlewamy bulion, wymieszać i 1 szkl. dodać do indyka i dusić pod przykryciem do momentu miękkości mięsa w trakcie duszenia dolewać sok wymieszany z bulionem.
Następnie rozgnieść po czym przetrzeć przez sito, dodać cukier oraz pieprz cayenne.
Całość dokładnie wymieszać.
Gotowe mięso pokroić na plastry i ułożyć na półmisku, udekorować plastrami pomarańczy i polać sosem malinowym.

tags for Indyk w sosie malionowym

     
 

Wszelkie prawa zastrzeżone: © przepisy24.pl 2007