Logowanie

Najlepsze przepisy kulinarne oraz przepyszne sałatki w internecie.

Karp zapiekany z pieczarkami

Składniki:

- 4porcje karpia
- 200g pieczarek
- 100g żółtego sera
- 3łyzki oleju
- 1cebula
- 2łyzki ketchupu
- Sól
- Pieprz

Czas przygotowania:
1 godzina

Karpia obsmażyć na rozgrzanym oleju po czym oprószyć solą i pieprzem, wyjąć z patelni.
Na tym samym tłuszczu zeszklić posiekaną cebulę, wówczas dodać pokrojone pieczarki i pozostawić na ogniu do miękkości.
Następnie karpia ułożyć w naczyniu żaroodpornym, rozłożyć na nim pieczarki, skropić ketchupem i posypać startym serem.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika i zapiec.

tags for Karp zapiekany z pieczarkami

     
 

Wszelkie prawa zastrzeżone: © przepisy24.pl 2007