Logowanie

Najlepsze przepisy kulinarne oraz przepyszne sałatki w internecie.

Polędwica w cieście francuskim

Składniki:

Składniki na 4 porcje

•1 polędwica wołowa
•paczka mrożonego szpinaku
•1 opakowanie sera typu feta
•mrożone ciasto francuskie
•czosnek
•sól, cukier
•1 jajko
•łyżka masła

Czas przygotowania:
2 godziny

Oprószona solą i pieprzem polędwice obsmażamy na rozgrzanym maśle. Następnie szpinak udusić razem z czosnkiem, dodać cukier i sól do smaku.
Ciasto francuskie rozmrozić i nałożyć na niego szpinak, fetę i podsmażoną polędwice. Zwijamy całość w rulon a następnie smarujemy rozbitym jajkiem. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy ok. 30 min.

tags for Polędwica w cieście francuskim

     
 

Wszelkie prawa zastrzeżone: © przepisy24.pl 2007