Logowanie

Najlepsze przepisy kulinarne oraz przepyszne sałatki w internecie.

Rogaliki

Składniki:

•1/2 kg mąki
•podwójny cukier waniliowy
•2 jajka
•5 dag drożdży
•1 łyżeczka proszku do piecz.
•1 margaryna Kasia
•6 łyżek mleka

Czas przygotowania:
½ godziny

Drożdże rozrobić w mleku. Następnie wszystkie składniki połączyć i zagnieść ciasto.
Gotowe ciasto odstawić do zamrażalnika na 2godz.
Rozdzielamy ciasto na 6 części i każdą z tych części rozwałkować na okrągły placek z których wykrawamy po 8 trójkątów. Na każdy trójkąt nakładamy nadzienie według uznania. np. czekolada lub marmolada.
Następnie zawijamy trójkąty w rogaliki, smarujemy je białkiem oraz posypujemy cukrem pudrem. Odstawiamy do wyrośnięcia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni ok. 15 min.

     
 

Wszelkie prawa zastrzeżone: © przepisy24.pl 2007