Logowanie

Najlepsze przepisy kulinarne oraz przepyszne sałatki w internecie.

Sernik wiedeński

Składniki:

- 700g twarogu
- 200g kruchego ciasta
- 50g smażonej skórki pomarańczowej
- 12jajek
- 50g rodzynków
- 50g masła
- 1łyżka cukru waniliowego
- 200g cukru pudru
- 2łyżki kaszy manny

Czas przygotowania:
2 godziny

Kruche ciasto lekko podpiec w tortownicy w temperaturze 200-220 stopni ok 10min.
W między czasie ser zemleć po czym przetrzeć przez sito
Następnie masło ucierać dodając stopniowo po żółtku, cukier puder, cukier waniliowy oraz porcjami ser a na koniec dodać białka ubite na sztywną pianę, skórkę pomarańczową, kasze manną oraz rodzynki.
Całość delikatnie wymieszać i wylać na wcześniej podpieczone ciasto.
Włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180stopni i piec ok. 1godz.
Gdy sernik bardzo się przyrumieni przykryć go folią.
Przed podaniem dobrze schłodzić i posypać cukrem pudrem.

     
 

Wszelkie prawa zastrzeżone: © przepisy24.pl 2007