Logowanie

Najlepsze przepisy kulinarne oraz przepyszne sałatki w internecie.

Surówka z kapusty pekińskiej z brzoskwiniami

Składniki:

- główka kapusty pekińskiej
- 2 brzoskwinie z puszki
- 2łyżki rodzynek
- łyżeczka koniaku

Sos:
- 3łyżki majonezu
- łyżka śmietany
- łyżeczka soku z cytryny
- łyżeczka przypraw curry
- sól
- pieprz

Czas przygotowania:
10 minut

Składniki podane na sos dokładnie wymieszać ze sobą lekko schłodzić w lodówce.
W między czasie rodzynki zalać koniakiem i odstawić na kilka minut.
Następnie kapustę poszatkować, dodać odsączone brzoskwinie pokrojone w słupki oraz rodzynki.
Całość wymieszać i zalać sosem, przykryć folią i wstawić na 1-2 godz do lodówki.

tags for Surówka z kapusty pekińskiej z brzoskwiniami

     
 

Wszelkie prawa zastrzeżone: © przepisy24.pl 2007