Logowanie

Najlepsze przepisy kulinarne oraz przepyszne sałatki w internecie.

Tradycyjne śledzie w śmietanie

Składniki:

- 500 g śledzi
- winne jabłko
- 2 cebule
- sok z ½ cytryny
- sól
- szczypta pieprzu
- 1 szkl. kwaśnej śmietany
- łyżka posiekanej natki pietruszki

Czas przygotowania:
½ godziny

Śledzie zalać wodą i odstawić na kilka godzin.
Następnie je odcedzić, obrać z ości i skórki, zalać mlekiem, ponownie odstawić na ok.1 godz.
W między czasie obrać jabłko i zetrzeć na tarce, skropić soekizm z cytryny.
Cebule pokroić w półpalsterki i sparzyć wrzącą wodą.
Śmietanę doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
Śledzie wyjąć z mleka, osuszyć i ułożyć na półmisku.
Obłożyć cebulą oraz jabłkami i polać śmietaną.
Na sam koniec posypać jeszcze posiekaną natką pietruszki.

tags for Tradycyjne śledzie w śmietanie

     
 

Wszelkie prawa zastrzeżone: © przepisy24.pl 2007