Logowanie

Najlepsze przepisy kulinarne oraz przepyszne sałatki w internecie.

Wątróbka i comber z zająca

Składniki:

- comber i wątróbka z zająca
- 100g słoniny
- 1szkl. czerwonego wina
- 1szkl. rosołu
- Sok z cytryny
- sól
- pieprz
- 1cebula
- 100g masła

Czas przygotowania:
1 ½ godziny

Wątróbkę oraz cebulę pokroić po czym przesmażyć na łyżce rozgrzanego masła, wówczas wlać rosół, czerwone wino oraz sok z cytryny.
Doprawić solą, pieprzem i doprowadzić do zagotowania.
W między czasie comber naszpikować słupkami słoniny i włożyć do sosu, pozostawić pod przykryciem na małym ogniu do miękkości mięsa, wówczas dodać resztę masła i przełożyć całość do rozgrzanego piekarnika na 20min.

tags for Wątróbka i comber z zająca

     
 

Wszelkie prawa zastrzeżone: © przepisy24.pl 2007